Korte Keten Kaart Actie

Wingene is al enkele jaren erkend als FairTrade gemeente. Dit jaar lanceert FairTraide Trekkersgroep een nieuw initiatief om lokale duurzame voeding te promoten: de “korte keten kaart”.

De “korte keten kaart” is een wedstrijd, waarbij je bij elke aankoop bij een deelnemende landbouwer stickers kan verzamelen op een spaarkaart. Onder alle volle spaarkaarten worden tien winnaars getrokken die een mand (h)eerlijke en duurzame producten cadeau krijgen.

De actie loopt van 1 mei tot en met 30 juni 2018. Volle spaarkaarten kan je tot 6 juli indienen in het gemeentehuis van Wingene en bij de deelnemende landbouwers. De lijst met deelnemende handelaars kan je vinden op de spaarkaart zelf.

Op deze manier wil Wingene iedereen aanmoedigen om producten rechtstreeks bij de lokale landbouwers aan te kopen. Dat is goed voor de lokale handel én goed voor het milieu.

De “korte keten kaart” kan je vinden bij alle deelnemende landbouwers, in het gemeentehuis van Wingene, de bibliotheken en het sociaal huis.

Bij Smart-ijs krijg je per aankoopschijf van €5 een sticker voor de spaarkaart. Enkel geldig op aankopen in onze winkel (literijs, ijstaarten, individuele producten, …) en scheptoog (niet geldig in onze bistro en tea-room en op catering)